Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Mám prostě rád dobré pivo a ne nějaké kyselé pivo z minipivovarů, které se pivu ani zdaleka neblíží,“.

To řekl prezident Zeman v Olomouckém kraji už v květnu 2015. Tak proč nyní najednou tolik vášní? Když už nic jiného, tak je prezident Zeman ve svém názoru konzistentní a zřejmě mu piva z malých pivovarů dlouhodobě nechutnají. A nepochybně se najde řada lidí co mu dá zapravdu i když se najde málo lidí co ochutnali všechna piva, která se u nás vaří.

Nejsem pivař!

Občas se sice piva napiju, někdy mi chutná - jindy ne a může to být klidně stejná značka. Nicméně jsem za svůj dlouhý život zažil řadu vášnivých diskuzí kdy se "pivaři" skoro do krve hádali, které pivo je nejlepší. Prostě každý má své chutě.

Co nechápu je jak může jeden pivovar vařit různé značky piv např Braník na Smíchově spolu s belgickým Stella Artóis. Nadneseně si to představuju jak jen přehazují etikety na stáčecí lince.

Ostatně co je to pivař? Nepochybně to byl jeden maník v klubu, který na závěrečný večírek na konci sezony dorazil se dvouma štěnaty - jeden soudek dal do placu o druhý se za večer postaral sám. Ovšem měl na to několikagenerační předpoklady - pocházel ze známé pivovarnické rodiny.

Je tu ještě jeden aspekt. Prezident tak reagoval jako část odpovědi na otázku kdy se redaktor ptal na nedostatek sládků. A upřimně opravdu si myslíte, že ve všech z těch 300 minipivovarů vaří pivo skutečně dobrý sládek?

0 0
možnosti

A upřímně, opravdu si myslíte, že Zeman ochutnal pivo alespoň z desetiny malých pivovarů, aby mohl vynášet takové soudy ? :-P

2 0
možnosti

O55t87a 70K38i75n58c

1. 4. 2017 22:32

Béďo, jako u většiny tvých blogů, jasná karma.

2 0
možnosti
Foto

Karma.

Bedřichu, copak už dávno nevíte, že Miloš Zeman naprosto skvěle ovládá hru s názvem "I negativní reklama je reklama"?

Vždyť z těch jeho hlášek to přímo čiší? Copak on neví, jaké pozdvižení spustí jeho překlad slova Pussycat (upraveno autorem). Nebo, jak politická scéna zareaguje na "kalašnikov"?

To vše má dávno vykalkulované předem a díky tomu je také nejpopulárnějším politikem široko daleko, od Aše až po Jablůnkov (nebo tam někam)

0 6
možnosti

Díky tomu má pořád zhruba 50% odpůrců, kteří mu ty jeho kecy nežerou. A těm ostatním je to jedno, ti od něj snesou všechno. :-P

4 0
možnosti

Jsem z Beskyd, proto moje krevní skupina je dvanáctka Radegast. Pěkný popis malých pivovarů tam u vás R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

Komentovat všechny bláboly ing. Zemana je pracné. Všichni pivaři vědí, že je tomu přesně naopak. Malé pivovary vaří pivo k okamžité spotřebě a proto jsou bez konzervantů. Jsou chutné - například pivo v pověstném "postřižinském" pivovaru je znamenité.

Jak píše pan Luboš Černý níže, v jistém stadiu kvartérního pijáctví je jedinci již jedno, čím se prolévá.

11 0
možnosti
Foto

Pane Bedřichu, vždyť je to takový blekota :-)

10 1
možnosti

Já jsem pivař, který rád zkouší neznámé a nové značky, ale až na výjimky (nedávno mi moc nechutnala nová značka Ostravaru) u nás nic chuťově tragického nepozoruji. Dokonce i Jihlavský Ježek, kterého nejspíš chlemtá Eman na Vysočině, se docela dát pít...

5 0
možnosti

Tak je vseobecne znamo, ze se cloveku s vekem meni chut, takze co chutna mladymu, nemusi chutnat starymu. Rad si necham doporucit, treba i od prezidenta, ale souhlasit s kymkoliv ohledne zazitku, to opravdu nemusim. A zatim jsem u malych pivovaru na nic odstrasujiciho neprisel.

5 0
možnosti

On je Eman takovej pivař Hermánkového typu...vylít si rychle hlavu čímkoli, hlavně že se motá :-)

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS