Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Bitvu bojovala vojska na přímluvu panny Marie, matky Ježíše. Na její přímluvu odtáhli ve 13. století Tataři z Moravy, námořní bitvu u Lepanta podporovala modlitbou růžence celá katolická evropa. Také uvolnění Rakouska ze zóny SSSR je připisováno upřímné modlitbě i účinné víře mnoha lidí. Svatá Maria je přítomna a pomáhá snad celou minulost, ale konečné rozhodnutí ke správnému jednání musí provést vždy každá lidská osoba zvlášť. Pokud se naše společnost také jako celek neobrátí k čestnému uctívání Boha, naše odvrácení od jeho zákonů vede k sebezhoubnému jednání a vydání společnosti zlu. Toto se děje ve společnosti, která odmítla křesťanský základ a tváří se humanitně. Humanitní ideologie se odvolává na Francouzskou revoluci 1789, kdy začalo ničení a genocidní vraždění všeho na křesťanských základech.

0 0
možnosti
Foto

Karma, Bedřichu, pěkně napsáno....R^

2 0
možnosti
MK

Skutečný význam bitvy u Vídně spočíval v tom, že po bitvě u Lepanta, to znamenalo konec rozpínavosti islámu i na pevnině. Po té Turci už jenom ztráceli. Přišli pak o většinu Balkánu, Řekové získali autonomii a Rusové málem získali Konstantinopol, kdyby se proti tomu nepostavila Francie a Velká Británie.

Proč se to nepřipomíná? Protože se to vzhledem k islámské komunitě v Rakousku nehodí. A nejen v Rakousku. Mohlo by se to muslimů dotknout.

7 0
možnosti
Foto

Díky za zajímavý článek, pane Trizuljaku. Nedávno jsem četla román o životě autora románu Don Quichotte Miguela Cervantesa - i on bojoval proti Osmanům v námořní bitvě u Lepanta...(Byl zraněn). Vojenské galéry tam tehdy vyslali Benátčané a papež.. Po následné bitvě (evr. křesťanských národů) u Vídně byla osmanská vojska poražena a odtáhla. R^ Karma.

0 0
možnosti
OK

O90t16a 49K89i58n20c

12. 9. 2018 15:32

Výborný blog, ode mne máš velkou karmu. R^R^R^

4 0
možnosti
Foto

A graf Esterházy, zdarma čepoval obráncům Vídně víno obdržel za své zásluhy neomezenou licenci výčepu vína v Esterházy Keller.

Takže Esterházy Keller je ve Vídni dodnes snad jediným Stadt Heuriger.

0 0
možnosti
MJ

Dvaja bacovia v Hronskom Benadiku pozeraju do doliny ako sa tam sikuje osmanska armada.

Prvy vravi - "Eeej ale je tych mohamedanov."

Druhy potazka valasku a odpovie - "Boha jeho... kam ich vsetkych pochovame?"

5 0
možnosti
JL

"Bitva, jež..." řekl bych, nebo už máme nějaká nová pravidla českého pravopisu?

0 0
možnosti
BM

Napsal jsem "jenž", což může být nahrazeno výrazem "která". Tak v čem je problém?

3 0
možnosti
ZK

Nedávno jsem četl, že Vídeň nakonec pomník polskému králi Sobieskimu nepostaví, mohlo by to naštvat jejich muslimský spoluobčany. Vám díky za připomenutí.

13 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik