Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Soucasna Evropa je jednotna. Jen se plukovnik KGB Vladimir Vladimirovic Putin snazi do ni vrazit klin prostrednictvim novych Evropskych zemi.

4 7
možnosti
SB

To, že Evropa je jednotná, ještě samo o sobě nic neznamená.

Jednotný může být pracovní kolektiv na universitě a výsledkem může být objev, za který je potom udělena Nobelova cena, ale jednotný může být i brutální parta organizovaného zločinu.

Takže když připustíme, že Evropa je jednotná, tak ještě musíme odpovědět na to, zda jednotně směřuje do nebe, či do pekla.

3 0
možnosti
JZ

Jenom drobná oprava. Zdeněk Kaplíř ze Sulevic nebyl oficiálně velitelem obležené Vídně, tím byl Ernst Rüdiger von Starhemberg, ale ten byl často nemocný, takže Zdeněk Kaplíř ze Sulevic obráncům Vídně ve skutečnosti velel.

2 0
možnosti
BM

Díky za upřesnění...R^

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
SB

Karma, ale malinká oprava:

Kašpar Kaplíř ze Sulevic nebyl popravený v roce 1620, nýbrž v roce 1621.

Ale jinak je Váš článek na karmu a také jste ji ode mne dostal.

3 0
možnosti
BM

Jasně, to byl překlep.... Omlouvám se...

1 0
možnosti
Foto

Ano, a karma, jako hromR^. Někdy si říkám, co by ti tehdejší padlí křesťanští vojáci řekli dnešnímu šílenství některých evropských politiků, viz paní Merkelová, nebo pan Macron... Přinejmenším by je možná vzali po lebeních mečem alespoň naplocho...

8 0
možnosti
Foto

A ještě si myslím, že kdyby se o tomto výročí dnes někteří evropští politici dozvěděli, tak by se semkli, chytli by se za ruce a uspořádali by tryznu za tehdy padlé turecké vojáky...

6 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik