Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Dost stupidním způsobem tady směšujete dva problémy: Tuto epidemii a migrantsksou krizi.

Víte, pane autore, ve věci téhle epidemie zpočátku nešlo čerpat ze zkušeností. Prostě s epidemíí tohoto typu nebyla v moderní historii ve vyspělých státech žádná zkušenost.

Proto lze odpustiit politikům, že na počátku někdy nenašli správné řešení. Prostě v tom, s čím nejsou zkušenosti a co je naprostou novinkou, může být určité počáteční tápání pochopitelné.

Avšak o neslučitelnosti některých kultur a o nemožnosti, aby se některé mimoevropské kultury přizpůsobily životu v evropské realitě, už zkušeností máme dost a dost. Některé zkušenosti jsou již téměř čtrnáct století staré, některé jiné zkušenosti se nám nabízejí z některých částí západoevropských velkoměst.

Lidé, kteří dodnes podceňují nebezpečí migrace, jsou na stejné úrovni, jako by byli ti, kteří by i v této chvíli, kdy už jsou zkušenosti s novým typem viru, neustále tvrdili, že tohle problém není. Jenže to Okamura nedělá. Avšak v té druhé věci, neustálé opakování toho, že migranti pro Evropu nepředstavují nebezpečí, budou někteří nepoučitelní lidé ty své nesmysly opakovat donekonečna.

Tento váš blog je jedna velká demagogie.

34 14
možnosti
RC

tytez zkusenosti mame ale i vramci Evropy.... a tam to nevadi?

0 0
možnosti
Foto

Kde jsou ti vlastenci? Umřeli. (Dle hry Dlouhý, Široký a Krátkozraký).

4 3
možnosti
Foto

Ráda vás "vidím", pane doktore. Karma:-)

9 8
možnosti
JV

Když on ten koronavirus je z kategorie jiných nebezpečí, než na která jsme, možná, trochu připraveni. Ale výhodou této situace je, že možná nastane velikánské prozření a lidé si uvědomí, že neznámé nemoci nás ohrožují zatraceně moc a že bychom se jejich importu měli bránit.

9 0
možnosti
Foto

Jenže - nemoc nejhorší - blbost - se šíří rychlostí světla díky internetu. Zatím se skoro na vše našel lék, a na tu dnešní se už někde v laboratořích něco vyvíjí. Proto není třeba bědovat, svět přežil morové rány, španělskou chřipku, dvě války, náš komunismus atd.

Jen si musíme stále opakovat, že nejsme pány světa a že větrům a dešti se moc poroučet nedá.

Jan Werich: "Žít je strašně nebezpečné, vždyť můžete umřít."

5 0
možnosti
JH

Autore, aby vás někdo rozumný mohl brát vážně,byste nesměl hrát jen na jednu strunu:-)

18 14
možnosti
Foto

Ti rozumní ho vážně berou, na rozdíl od vašich plků, které nebere vážně skoro nikdo.:-/

14 6
možnosti
VS

Tak to je snad jedna z mála "pozitivit" (jestli se to takto blbě dá napsat) na celém koronaviru. Jak nejsou slyšet "agrovlastenci", tak utichli i Gréty, feministky, zelení š(f)ašouni apod. Konečně nečteme každý den o "grýn ňů dýlu", hrůze v podobě plastových brček a uchošťour, otázce svobodně si zvolit 5x týdně různé pohlaví, kvótách pro ženy ve vedení firem a neslyšíme svazácké písně o tom, že babička je fašoun, protože jezdí na motorce...

Obávám se ale, že jakmile to trochu poleví, obě strany si to dosytosti vynahradí...

29 0
možnosti
MV

Nechápu: trefně jmenujete myšlenkový odpad dnešního ,,vyspělého,, Západu a jako názorovou protiváhu uvádíte ,,agrovlastence,,. Kdo to je?

Já neomarxistické fekálie taky odmítám a považuju se za pravicového konzervativce. To je špatně?

1 0
možnosti
Foto

Bedřichu, zdravím Vás do Mělníka a karmím.

Je to tak. Tenhle nepřítel je reálný, a je třeba vyvinout cosi jiného, než jen hlasivky nebo prstík na klávesnici. A to bolí a musí se u toho i přemýšlet.

Tož tak.

16 10
možnosti
MJ

Pane Vodvářko, tento váš příspěvek je stejně hloupý, jako blog, pod kterým diskutujeme. Mám na fb přátele všech politických názorů a můžu vám říct, že ti, které se s autorem blogu snažíte dehonestovat, šijí roušky, nabízejí je zdarma dalším, vybízejí ostatní k dodržování opatření, sdílejí vtipy...zatímco voliči demokratické opozice...nic. Nanejvýš normální soukromá zpráva.

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 3
možnosti
Foto

S těmi školami je to zajímavé. Logicky vyplývá, že otevřít by je neměli dříve, než bude méně nakažených, než když je zavírali. No a oni je zavírali, když těch nakažených bylo vlastně málo. Tak jsem zvědavá, jak z toho vybruslí.

1 0
možnosti
JL

Vlastenci holt nejsou do nepohody. Dík za článek. Byl nejvyšší čas to připomenout.R^

15 13
možnosti
AN
JL

Možná by bylo smysluplnější napsat s čím nesouhlasíte.

12 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik